сряда, 9 януари 2008 г.

Въпроси

Има един прекрасен български филм “Всичко е любов”.Наистина едно от великите постижения на българската кинематография.Не сюжета му обаче е темата на моите размисли.А името. Дали е вярно? Какво наричаме всичко в нашия живот? Какво е любов? На последния въпрос дори Волтер не е могъл да отговори.
Та какво е любовта? Струва ми се че този въпрос има толкова отговори колкото са жителите на тази планета.Някой казват – Бог е любов.Други – любовта е лудост, любовта е страст, привързаност...Много отговори.
Ще си каже някой, ами дай тогава твоя отговор на въпроса за да видим ти какво мислиш по темата.Ами добре тогава, ето го.
Любовта за мен е взаимност.Погледи отправени в една посока, и много, ама много добрина.Любовта е онова нещо което те буди през ноща и те тегли към белия лист, тогава когато любимата ти е далеч и ти нямаш друг начин да и прошепнеш няколко мили думи.Любовта е аромата на канела носещ се от косите и, когато лежи на рамото ти, присвила очи и един Бог знае къде се реят мислите и.Любовта е и грижа.За това как е тя, какво чувства, мисли, усеща.Любовта е и това когато се замисляш преди да кажеш или направиш нещо.Замисляш се за преценката на любимата жена.Дали тя ще поощри това което правиш, дали ще те укори, и в крайна сметка дали това нещо родило се в мислите ти ще е същото което е и в нейната душа.
Сложно нали? Оказа се че освен огромния брой отговори на въпроса какво е любов, всеки един от тези отговори е много разнообразен и индивидуален.От това обаче следват още въпроси.Как тогава някой хора се обичат?Коя е онази спойка която свързва душите на тези хора и те са заедно за винаги? Защо понякога любовта не идва?Ти си си добър човек, мил, честен, изпълнил сърцето си само с добри помисли, а тя не идва.Така е понякога.Но защо, не зная.Всяка вечер се моля на Бог да ми даде отговора на този вечен въпрос.

А ти любима моя, знаеш ли отговора?

2 коментара:

Даниела каза...

Любовта е доверие!

Анонимен каза...

"Любовта не се състои в това двама души да гледат един в друг , а да гледат в една и съща посока"-Екзюпери